"Για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών."

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο εξοπλισμός του Κέντρου μας είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού και της Οστεοπόρωσης.

Ο τρισδιάστατος Ψηφιακός Μαστογράφος με Τομοσύνθεση έχει δικαιώσει τη φήμη του εντοπίζοντας καρκίνους που καμία απλή Ψηφιακή Μαστογραφία δεν θα τους έβλεπε. Οι υψηλής ευκρίνειας Υπέρηχοί μας, με τις πλέον υψίσυχνες κεφαλές μπορούν να ανιχνεύσουν τις μικρότερες βλάβες, και το σπουδαιότερο να ξεχωρίσουν μια καλοήθη βλάβη από έναν καρκίνο.

Ο πρώτος αυτόματος ογκομετρικός Υπέρηχος Μαστού που εγκαταστάθηκε το 2011 στην Ελλάδα χρησιμοποιείται συμπληρωματικά της Μαστογραφίας στις προληπτικές εξετάσεις γυναικών της ομάδας υψηλού κινδύνου λόγω πυκνών μαστών.

Δύο τεχνικές ελαστογραφίας που χρησιμοποιούνται έχουν λύσει το πρόβλημα σε σχεδόν 30000 περιστατικά που μελετήθηκαν μέχρι σήμερα.

Αφορούσαν προβλήματα στο Μαστό, το Θυρεοειδή και το Ηπαρ όπου η μέθοδος σήμερα εφαρμόζεται. Το πρώτο σύστημα στερεοτακτικής βιοψίας με Μαστογραφική καθοδήγηση που χρησιμοποιεί εικόνες Τομοσύνθεσης εγκαταστάθηκε πριν 5 χρόνια και συμπληρώνει το σύστημα βιοψίας κόπτουσας βελόνης με καθοδήγηση Υπερήχων.

Η Μονάδα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας παραμένει από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε το 2008 το πληρέστερο σε τεχνικές σύστημα που έχει εγκατασταθεί ποτέ στην Ελλάδα.

 

 

Ο ψηφιακός Μαστογράφος SELENIA DIMENSIONS Tomosynthesis που είναι τοποθετημένος στο Κέντρο αναφοράς Διάγνωσης παθήσεων τού Μαστού τού Δρ.Σπύρου Λαζάρου λειτουργεί απο τον Ιούνιο του 2011 αντικαθιστώντας τον προηγούμενο ψηφιακό μαστογράφο τής επιτυχημένης σειράς SELENIA HOLOGIC δεν είναι τυχαίο οτι κατέχει ακόμα το 55% τής παγκόσμιας αγοράς ειδικά στίς μονάδες Μαστού που οι απαιτήσεις τους για ποιότητα στην εικόνα είναι αδιαπραγμάτευτη.

"Η ποιότητα στην εικόνα είναι τό κλειδί στή πρώιμη διάγνωση."

Η Selenia χρησιμοποιεί σελήνιο στον ανιχνευτή της επιτρέποντας την άμεση λήψη της εικόνας.Αυτό επιτρέπει την μείωση τής διάχυσης τού φωτός πλήρως γιά μεγάλη ευκρίνεια και καθαρότητα στήν μαστογραφική εικόνα που παράγεται. Η Selenia ενσωματώνει το κορυφαίο πατενταρισμένο σύστημα αντιδιάχυσης HTC της Lorad που παράγει εικόνες υψηλού contrast χωρίς να αυξάνει την δόση ακτινοβολίας . Η λυχνία ακτίνων Χ tungsten που διαθέτει φίλτρα ροδίου και χαλκού ελαττώνει την δόση ακτινοβολίας που δέχεται η εξεταζόμενη διατηρώντας ανυπέρβλητη ποιότητα εικόνας. Το ενσωματωμένο σύστημα ηλεκτρονικής ανίχνευσης βλαβών R2™ ImageChecker® CAD (computer-aided detection) επιτρέπει στόν Δρ Λαζάρου τό διπλό διάβασμα (double reading) τών μαστογραφιών που είναι διεθνώς το gold standard στούς προληπτικούς μαστογραφικούς ελέγχους (screening programms). 

Το Discovery ™ είναι η ενιαία πλατφόρμα που υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα ασθενών. Μας επιτρέπει να εξετάσουμε όχι μόνο κατάγματα σπονδυλικής στήλης, αλλά επιτρέπει επίσης οπτικοποίηση των ασβεστώσεων της κοιλιακής αορτής με μία μόνο σάρωση. Παρέχοντας μας τα καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία για την υποστήριξη της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας της οστεοπόρωσης, το Discovery προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την πλήρη αξιολόγηση της καλής υγείας των οστών, - και τώρα και στο μέλλον.

" Εγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της οστεοπόρωσης"

Η Hologic πρωτοστάτησε στην Ενσωμάτωση της Οστικής Πυκνότητας (Bone Mineral Density - BMD) δυνατότητα μέτρησης με Στιγμιαία σπονδυλική Αξιολόγηση ™ (Instant Vertebral Assesment - IVA), που επιτρέπει την εκτήμηση των δύο πλέον σημαντικών παραγόντων που σχετίζονται με τον κίνδυνο οστεοποροτικού κατάματος : την χαμηλή οστική πυκνότητα και την παρουσία του σπονδυλικού κατάγματος. Το Discovery σας δίνει μεγαλύτερη λεπτομέρεια, με εξαιρετική ακρίβεια, στην βιομηχανική αθεκτικότητα του ισχίου, και τον εντοπισμό ασθενών που βρίσκονται σε κίνδυνο για οστεοπόρωση και κατάγματα σπονδυλικής στήλης. Επίσης μας βοηθά να δημιουργήσουμε ισχυρότερες σχέσεις με τους ασθενείς μας, παρέχοντας το καλύτερο εργαλείο για τη συνολική διαχείριση της υγείας τους για την οστεοπόρωση, των κοιλιακών αορτικών αποτιτανώσεων που σχετίζονται με καρδιαγγειακά συμβάματα, τα κατάγματα σπονδυλικής στήλης, την παχυσαρκία και άλλα .

Ο Αυτόματος Ογκομετρικός Υπερηχοτομογράφος της SIEMENS ABVS 2000 είναι το μοναδικό στην Ελλάδα τοποθετημένο παρόμοιο σύστημα και τοποθετήθηκε στο Κέντρο Παθήσεων Μαστού και Οστεοπόρωσης τού απεικονιστού Μαστού Σπύρου Λαζάρου τον Σεπτέμβριο του 2011. Χρησιμοποιείται σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς ,κατηγορίας ACR 3-4 ,μετα την εκτέλεση της Ψηφιακής Μαστογραφίας τους συμπληρωματικά ,με σκοπό να καλύψει αυτές τις γυναίκες που μαστογραφικά πολλές φορές είναι δυνατόν να κρύβεται μία βλάβη στό πυκνό και δύσκολο μαστό τους. Η εξἐταση γίνεται με την γυναίκα σε ύπτια θέση απο την τεχνολόγο χειρίστρια που είναι εκπαιδευμένη στην τοποθέτηση (positioning) του μαστού στο σύστημα.Ολη η εξέταση διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Οι εικόνες μεταφέρονται ακαριαία σε ειδικό σταθμό εργασίας που μελετώνται απο τον Δρα Λαζάρου δίπλα στιις οθόνες που περιέχουν την Μαστογραφία που έχει προηγηθεί. Σε περίπτωση που στην τρισδιάστατη μελέτη ανιχνευθούν ευρήματα που χρειάζονται περαιτέρω χαρακτηρισμό ο απεικονιστής-ιατρός επανέρχεται για μελέτη και διευκρίνηση με συμπληρωματικές τεχνικές όπως π.χ ελαστογραφία.

Ο πρώτος στην Ελλάδα Shear Wave Elastography υπερηχοτομογράφος ΑIXPLORER της Supersonic τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 2009 και λειτουργεί στο reference breast imaging center του Δρ. Σπύρου Λαζάρου. Η καινούργια εξέλιξη στην ελαστογραφία επιτρέπει ακριβή χαρτογράφηση περιοχών αυξημένης σκληρότητας που σχετίζονται με καρκίνο και επιτρέπει ποσοτικό υπολογισμό της ελαστικότητας τους. Με αυτο το τρόπο είναι δυνατός ο διαχωρισμός μιας καλοήθους απο μια κακοήθη βλάβη αποφεύγοντας μια μη απαραίτητη βιοψία. .

Το κέντρο

Το Κέντρο του ακτινοδιαγνωστή Σπύρου Λαζάρου είναι ένας one stop diagnosis χώρος που χρησιμοποιεί την πλέον καινοτόμο τεχνολογία σήμερα στο πεδίο της Πρόληψης και της Διάγνωσης των Παθήσεων του Μαστού και της Οστεοπόρωσης

Επικοινωνία

 
 

Κλείσε Ραντεβού