"Για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών."

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο εξοπλισμός του Κέντρου μας είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού και της Οστεοπόρωσης. Ο καινούργιος τρισδιάστατος Ψηφιακός Μαστογράφος 3Dimensions της Hologic που τοποθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 χρησιμοποιεί υψηλής ευκρίνειας Τομοσύνθεση που επιτρέπει τη δημιουργία Συνθετικών εικόνων μεγάλης ευκρίνειας, μειώνοντας την δόση ακτινοβολίας της εξέτασης κατά 50%. Διαθέτει επίσης πρόγραμμα Μαστογραφίας με σκιαγραφικό και 3 καινούργια προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI),που υπολογίζουν αυτόματα την πυκνότητα του Μαστού, ανιχνεύουν ηλεκτρονικά βλάβες και αποτιτανώσεις αυξάνοντας την ευαισθησία της εξέτασης.Το ειδικό πίεστρο που χρησιμοποιεί μειώνει τον πόνο της εξέτασης

O καινούργιος Yπέρηχος υψηλής ευκρίνειας ACUSON Sequoia της Siemens Healthliners που τοποθετήθηκε επίσης τον Σεπτέμβριο του 2018, διαθέτει τεχνική strain και shear wave ελαστογραφίας που χαρακτηρίζουν βλάβες στον Μαστό και τον Θυρεοειδή ενώ υπολογίζει την ελαστικότητα του Ήπατος. Χρησιμοποιεί επίσης σκιαγραφικό Υπερήχων για να ξεχωρίσει μία καλοήθη βλάβη από ένα καρκίνο. Χρησιμοποιούνται πλέον 3 τεχνικές Ελαστογραφίας με τους δύο Υπερήχους που διατίθενται. H Shear Wave με τον Ultrafast Υπέρηχο Aixplorer Ultimate της Supersonic Imaging που καθιέρωσε την Ελαστογραφία διεθνώς και έχει μελετήσει περισσότερα από 50000 περιστατικά μέχρι σήμερον. Είναι ο μοναδικός εγκατεστημένος μέχρι σήμερον στην Ελλάδα που δημιουργεί 3D εικόνες Ελαστογραφίας.

Η Βιοψία του μαστού γίνεται απο κόπτουσα βελόνη υπo υπερηχογραφική καθοδήγηση είτε στο μοναδικό σύστημα στερεοτακτικής βιοψίας με Μαστογραφική καθοδήγηση που χρησιμοποιεί εικόνες Τομοσύνθεσης.

Η Μονάδα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας παραμένει από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε το 2008 το πληρέστερο σε τεχνικές σύστημα που έχει εγκατασταθεί ποτέ στην Ελλάδα. Συμπληρώθηκε πρόσφατα από τεχνική υπολογισμού σπλαχνικού λίπους που την καθιστά την πλέον πλήρη μονάδα λιπομέτρησης σήμερον.

 

 

Ο καινούργιος Ψηφιακός Μαστογράφος τής Hologic 3Dimensions σχεδιάστηκε σαν το ταχύτερο και με την μεγαλύτερη ευκρίνεια σύστημα Τομοσύνθεσης μαστού που κατασκευασθηκε ποτέ.Η Genious 3D Μαστογραφία του επιτρέπει την ανίχνευση 20%-65% διηθητικών καρκίνων παραπάνω απο οποιοδήποτε μαστογράφο σήμερον. Στις επαναστατικές εξελίξεις του περιλαμβάνονται: Με λιγώτερο πόνο εξέταση λόγω τής χρησιμοποίησης του καινούργιου καμπυλωτού πίεστρου που αγκαλιάζει τον μαστό πιέζοντας τον λιγώτερο. Υψηλής ευκρίνειας 3D εικόνες για τους ακτινολόγους που επιτρέπουν την ανίχνευση τών μικρότερων καρκίνων ανεξάρτητα απο την ηλικία και την πυκνότητα του μαστού της γυναίκας που εξετάζεται. Καινούργιο πλέον ακριβές πρόγραμμα εκτίμησης πυκνότητας του Μαστού Quantra 2.2 ,που λαμβάνει υπόψιν την σύσταση του μαστού για να κατατάξει τον τύπο του κατα το BI-RADS σύστημα αξιολόγησης. Καινούργιο πρόγραμμα δημιουργίας συνθετικών εικόνων υψηλής ευκρίνειας C-View που παράγονται απο Τομοσύνθεση μειώνοντας την ακτινοβολία της γυναίκας κατα 40% τουλάχιστον και μειώνοντας τον χρόνο που πιέζεται ο μαστός σημαντικά. Εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικής ανίχνευσης βλαβών R2™ ImageChecker® CAD (computer-aided detection) που βοηθά την αποφυγή λαθών στη μελέτη τών μαστογραφιών,ανιχνεύει περιοχές που θέλουν περαιτέρω διερεύνηση ,αναλύει ύποπτες βλάβες και αποτιτανώσεις διευκολύνοντας την απόφαση περαιτέρω βιοψίας τους και επιτρέπει τό διπλό διάβασμα (double reading) τών μαστογραφιών που είναι διεθνώς το gold standard στούς προληπτικούς μαστογραφικούς ελέγχους. Την καινούργια Μαστογραφία με την χρήση σκιαγραφικού I-View μία τεχνική που επιτρέπει όπως και η Μαγνητική Τομογραφία την ανίχνευση μικρών καρκίνων αυξάνοντας την ευαισθησία της Μαστογραφίας.

"Η ποιότητα στην εικόνα είναι τό κλειδί στή πρώιμη διάγνωση."

Το Discovery ™ είναι η ενιαία πλατφόρμα που υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα ασθενών. Μας επιτρέπει να εξετάσουμε όχι μόνο κατάγματα σπονδυλικής στήλης, αλλά επιτρέπει επίσης οπτικοποίηση των ασβεστώσεων της κοιλιακής αορτής με μία μόνο σάρωση. Παρέχοντας μας τα καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία για την υποστήριξη της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας της οστεοπόρωσης, το Discovery προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την πλήρη αξιολόγηση της καλής υγείας των οστών, - και τώρα και στο μέλλον.

" Εγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της οστεοπόρωσης"

Η Hologic πρωτοστάτησε στην Ενσωμάτωση της Οστικής Πυκνότητας (Bone Mineral Density - BMD) δυνατότητα μέτρησης με Στιγμιαία σπονδυλική Αξιολόγηση ™ (Instant Vertebral Assesment - IVA), που επιτρέπει την εκτήμηση των δύο πλέον σημαντικών παραγόντων που σχετίζονται με τον κίνδυνο οστεοποροτικού κατάματος : την χαμηλή οστική πυκνότητα και την παρουσία του σπονδυλικού κατάγματος. Το Discovery σας δίνει μεγαλύτερη λεπτομέρεια, με εξαιρετική ακρίβεια, στην βιομηχανική αθεκτικότητα του ισχίου, και τον εντοπισμό ασθενών που βρίσκονται σε κίνδυνο για οστεοπόρωση και κατάγματα σπονδυλικής στήλης. Επίσης μας βοηθά να δημιουργήσουμε ισχυρότερες σχέσεις με τους ασθενείς μας, παρέχοντας το καλύτερο εργαλείο για τη συνολική διαχείριση της υγείας τους για την οστεοπόρωση, των κοιλιακών αορτικών αποτιτανώσεων που σχετίζονται με καρδιαγγειακά συμβάματα, τα κατάγματα σπονδυλικής στήλης, την παχυσαρκία και άλλα .

Ο Αυτόματος Ογκομετρικός Υπερηχοτομογράφος της SIEMENS ABVS 2000 είναι το μοναδικό στην Ελλάδα τοποθετημένο παρόμοιο σύστημα και τοποθετήθηκε στο Κέντρο Παθήσεων Μαστού και Οστεοπόρωσης τού απεικονιστού Μαστού Σπύρου Λαζάρου τον Σεπτέμβριο του 2011. Χρησιμοποιείται σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς ,κατηγορίας ACR 3-4 ,μετα την εκτέλεση της Ψηφιακής Μαστογραφίας τους συμπληρωματικά ,με σκοπό να καλύψει αυτές τις γυναίκες που μαστογραφικά πολλές φορές είναι δυνατόν να κρύβεται μία βλάβη στό πυκνό και δύσκολο μαστό τους. Η εξἐταση γίνεται με την γυναίκα σε ύπτια θέση απο την τεχνολόγο χειρίστρια που είναι εκπαιδευμένη στην τοποθέτηση (positioning) του μαστού στο σύστημα.Ολη η εξέταση διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Οι εικόνες μεταφέρονται ακαριαία σε ειδικό σταθμό εργασίας που μελετώνται απο τον Δρα Λαζάρου δίπλα στιις οθόνες που περιέχουν την Μαστογραφία που έχει προηγηθεί. Σε περίπτωση που στην τρισδιάστατη μελέτη ανιχνευθούν ευρήματα που χρειάζονται περαιτέρω χαρακτηρισμό ο απεικονιστής-ιατρός επανέρχεται για μελέτη και διευκρίνηση με συμπληρωματικές τεχνικές όπως π.χ ελαστογραφία.

Ο πρώτος στην Ελλάδα Shear Wave Elastography υπερηχοτομογράφος ΑIXPLORER της Supersonic τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 2009 και λειτουργεί στο reference breast imaging center του Δρ. Σπύρου Λαζάρου. Η καινούργια εξέλιξη στην ελαστογραφία επιτρέπει ακριβή χαρτογράφηση περιοχών αυξημένης σκληρότητας που σχετίζονται με καρκίνο και επιτρέπει ποσοτικό υπολογισμό της ελαστικότητας τους. Με αυτο το τρόπο είναι δυνατός ο διαχωρισμός μιας καλοήθους απο μια κακοήθη βλάβη αποφεύγοντας μια μη απαραίτητη βιοψία. .

Το κέντρο

Το Κέντρο του ακτινοδιαγνωστή Σπύρου Λαζάρου είναι ένας one stop diagnosis χώρος που χρησιμοποιεί την πλέον καινοτόμο τεχνολογία σήμερα στο πεδίο της Πρόληψης και της Διάγνωσης των Παθήσεων του Μαστού και της Οστεοπόρωσης

Επικοινωνία

 
 

Κλείσε Ραντεβού