ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ/ Ακτινοδιαγνώστης

Διευθυντής Κέντρου Απεικόνισης Μαστού και Οστεοπόρωσης Αθηνών Ιδρυτικό Μέλος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού. Ο Σπύρος Λαζάρου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑριστοτέλειουΠανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1982. Ειδικεύθηκε στην ακτινοδιάγνωση στο 401 ΓΣΝ Αθηνών και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Π.Α. (Ακτινολογικό Τμήμα - Έδρα Ακτινολογίας), από το 1985 έως το 1989. Το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στη διάγνωση των παθήσεων των γυναικών, αντικείμενο στο οποίο μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία στο Yale University Hospital (Ακτινολογικό Τμήμα) Κονέκτικατ, ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της μετεκπαίδευσής του συμμετέχει σε όλες τις κλινικές και ερευνητικές δραστηριότητες του τμήματος που αφορούσαν την απεικόνιση των παθήσεων των γυναικών (Female Imaging).

Το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε κυρίως στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού μέσα από προγράμματα screening, αλλά και με τη χρήση σύγχρονων διαγνωστικών τεχνικών. Στις εξειδικεύσεις του και στους τομείς επιστημονικού ενδιαφέροντός του συμπεριλαμβάνονται η Απεικόνιση Παθήσεων Μαστού και Οστεοπόρωσης, η Ελαστογραφία Μαστού και επιφανειακών οργάνων, η Τομοσύνθεση και οι σύγχρονες απεικονιστικές τεχνικές Μαστού, οι σύγχρονες τεχνικές Υπερήχων Μαστού και η Καθοδηγούμενη Στερεοτακτική Βιοψία Μαστού. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1993 ο Σπύρος Λαζάρου εργάσθηκε στο Τμήμα Μαστογραφίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου και συμμετείχε στη δημιουργία του τμήματος Απεικόνισης Μαστού της Κλινικής Μαστού στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και παρέμεινε έως το 2003. Από το 2004 έως το 2008 εργάσθηκε στη θέση του Υπεύθυνου Απεικόνισης Μαστού στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο Τμήμα Απεικόνισης Μαστού στο διαγνωστικό κέντρο «Ιατρόπολις Μαγνητική Τομογραφία» (2004 -2007), ενώ συμμετείχε στη δημιουργία του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού στη Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική «Γένεσις» (2004-2008).

Τον Απρίλιο του 2007 δημιούργησε το Κέντρο Διάγνωσης Παθήσεων Μαστού και Οστεοπόρωσης, το οποίο και διευθύνει έως σήμερα.

Επαγγελματικές και Επιστημονικές Δραστηριότητες

Ιδρυτικό Μέλος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (Ε.Ε.Α.Μ.)

Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)

Μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας (ΕΕΑ)

Μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ)

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων

Μέλος της European Society of Breast Imaging (EUSOBI)

Μέλος της Radiological Society of North America (RSNA)

 

Συργιάννης Ντίνος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Παρόλο που οι παραστάσεις, προερχόμενες από το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον, αφορούσαν την θεωρητική κατεύθυνση, από τα πρώιμα σχολικά χρόνια είχα εκδηλώσει την πρόθεση μου να ασχοληθώ με τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Αποφοίτησα με αριστεία από την διεθνώς καταξιωμένη Ιατρική Σχολή του Ιταλικού Νότου “FEDERICO II”το 1999. Η έρευνα αποτελούσε ανέκαθεν στοιχείο που μου ασκούσε ιδιαίτερη γοητεία και αποτέλεσε κίνητρο να αναπτύξω το 2003 ένα ερευνητικό πρωτόκολλο, στα πλαίσια εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, στην χρήση Υπερήχων Σώματος το οποίο υποστηρίχθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Β Εργαστήριο Ακτινολογίας. Τα αποτελέσματα της 5ετους μελέτης μου δημοσιευτήκαν σε διεθνή υψηλού κύρους επιστημονικά ιατρικά περιοδικά. Έλαβα τον τίτλο του διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2011. Ολοκλήρωσα την ειδικότητα της Ακτινολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Αλεξάνδρα" το 2010. Έως και τα μέσα του 2014 εργάστηκα στον όμιλο Euromedica σε τμήματα Υπερηχογραφίας και Μαστού. Παράλληλα από το 2012 έως και το 2014 ανέλαβα την διεύθυνση του Απεικονιστικού τμήματος του Θεραπευτηρίου Κυψέλης. Στις Αρχές του 2015 αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση συνεργασίας από τον συνάδελφο Ακτινοδιαγνώστη κ Λαζάρου και έκτοτε εκτελώ χρέη Αναπληρωτή Διευθυντή στο Κέντρο Μαστού και Γυναίκας του νοσοκομείου Metropolitan ενώ παράλληλα συμμετέχω ενεργά και στις εργασίες του Κέντρου Διάγνωσης Παθήσεων Μαστού και Οστεοπόρωσης. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση να αποτελώ μέλος της ομάδας που εδραίωσε και εξακολουθεί να θέτει τα ορόσημα στην πρώιμη διάγνωση των παθήσεων του Μαστού βασιζόμενοι στην διαρκή εκπαίδευση και στην άμεση ενσωμάτωση στην καθημερινή πρακτική, καινοτόμου Ιατρικού Διαγνωστικού Εξοπλισμού. Η αγάπη για το αντικείμενο μετατρέπεται σε αφοσίωση και αποτελεί την δικιά μας παρακαταθήκη στο να αποτελέσει η κακοήθεια του μαστού, στα χρόνια που έρχονται, μια πλήρως ιάσιμη κατάσταση βασισμένη στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση.

 

Μιχαλόπουλος Αριστοτέλης

Στρατιωτικός Ιατρός Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού Έτος Γέννησης 13/7/1964 Έγγαμος με 2 ανήλικα τέκνα Τηλ. 6983516113 Απόφοιτος 2ου Λυκείου Αγίας Παρασκευής, Αθήνα 1982 1982­1989 ­ Στρατιωτική Ιατρική Θεσσαλονίκης 1989­1990 ­ 251 Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών 1990­1994 ­ Διευθυντής Υγειονομικής Υπηρεσίας Νήσου Σκύρου + Ίδρυση 1ου Ιδιωτικού Ιατρείου στην Σκύρο + Μετεκπαίδευση Airspace medicine ­ Texas ­ USA 1994­1995 ­ Ακτινολογικό Τμήμα 251 Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Διευθυντής κ Γκουρτσογιάννης) 1995­2000­ Λήψη Ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής 251 ΓΝΑ + 3 1/2 ετη Πανεπ. Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” Τμήμα Μαστού + “Αγ. Σαββας” (Διευθυντής Πάμπουρας Γεώργιος) 2000­2001 ­ Επιμελητής Αντικολογικού 251 ΓΝΑ (Διευθυντής Μπέης Δημήτριος) 2001­2002 ­ Διευθυντής Υγειονομικής Υπηρεσίας Τανάγρας 2002­2007 ­ Επιμελητής Αντικολογικού 251 ΓΝΑ 2007­2008 ­ Μετεκπαίδευση Τμήμα Μαστού Νοσοκομειο “Ερρυκος Ντυναν” (Διευθυντής Κ. Στριγγάρης) 2008 ­ Σήμερα­ Ίδρυση και Διεύθυνση τμήματος απεικόνισης Μαστού στο 251 ΓΝΑ 2008 ­ Σήμερα ­ Ανάληψη διεύθυνσης Ακτινολογικού τμήματος κλινική Γένεσις Αθηνών. 2009 ­ Σήμερα ­ Ανάληψη διεύθυνσης Ακτινολογικού τμήματος 251 ΓΝΑ 2009 ­ Συνεργάτης στο Τμήμα Μαστού Ιατρικού Αθηνων (Διευθυντής Μαρκόπουλος Χρήστος) 2010 ­ Σήμερα ­ Ίδρυση και Διεύθυνση τμήματος απεικόνισης Μαστού στην κλινική “Γένεσις Αθηνων” 2014 ­ Οκτώβριος 2015 ­ Ίδρυση και επιμελητής Τμήματος Μαστού στο “Metropolitan” Νοσοκομείο (Διευθυντής Βενιζέλος Βασίλειος ­ Λαζάρου Σπυρίδων) 2014 ­ Σήμερα ­ Συνεργάτης “Κέντρου διάγνωσης παθήσεων Μαστού και Οστεοπόρωσης” (Διευθυντής Λαζάρου Σπυρίδων) 2015 ­ Διευθυντής κέντρου Μαστογραφίας “Βιοιατρικής” (Μιχαλακοπούλου) 2016 ­Σήμερα ­ Ίδρυση και Διεύθυνση κέντρου απεικόνισης και επεμεβατικών πράξεων Μαστού Βιοιατρικής Αμπελοκήπων Είμαι μέλος στην ΕΕΑΜ (Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού) στην Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας στην ΕΧΕΜ (Ελληνική Χειρουργικη Εταιρεία Μαστού) στην Hellenic society in Ultrasound στην Ιατρική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής με συμμετοχή στα αντίστοιχα συνέδρια καθώς και διδακτικό έργο σε θέματα μαστού στο e­learning πρόγραμμα του πανεπιστημίου Αθηνών (Ιατρική σχολή) με θέμα “αναπαραγωγική ιατρική”

 

 

Μπάιρεβα Πλαμένα

Ονομάζομαι Μπάιρεβα Πλαμένα και γεννήθηκα στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Εργάζομαι ως τεχνολόγος – ακτινολόγος στο Κέντρο Απεικόνισης Μαστού και Οστεοπόρωσης του κ. Λαζάρου από τον Οκτώβριο του 2017. Εκπαιδεύτηκα ως τεχνολόγος - ακτινολόγος στην ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Την πρακτική μου άσκηση της ολοκλήρωσα με επιτυχία στις μεθόδους απεικόνισης του μαστού στο τμήμα μονάδας μαστού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Εκπαιδεύτηκα από τη πρώτη στιγμή στην τεχνική της Τομοσύνθεσης που διαθέτει ο ψηφιακός τομογράφος 3Dimensions του οίκου Hologic.

 

Αντωνίου Χρύσα

Ονομάζομαι Αντωνίου Χρύσα και γεννήθηκα στο Αγρίνιο το 1975 Εργάζομαι ως τεχνολόγος – ακτινολόγος στο Κέντρο Απεικόνισης Μαστού και Οστεοπόρωσης του κ. Λαζάρου από τον Οκτώβριο του 2010. Είμαι υπεύθυνη τής μονάδας Ψηφιακής Μαστογραφίας. Η εκπαίδευση μου έχει λάβει χώρα στο ΙΕΚ Σ.Β.Ι.Ε. Κατα την διάρκεια ενός έτους πρακτικής άσκησης πάνω στις μεθόδους απεικόνισης του μαστού στο τμήμα Μαστογραφίας του Ι.Α.Σ.Ω Θεραπευτηρίου απέκτησα την ικανότητα μου να δημιουργώ ιδιαίτερη επαφή με τις εξεταζόμενες γυναίκες Η σωστή τοποθέτηση του μαστού τους κάνει την εξέταση ανώδυνη και αποτελεσματική στη μελέτη της. Με ενδιαφέρουν πολύ οι καινούριες τεχνικές στην Μαστογραφία όπως η Τομοσύνθεση στην οποία εκπαιδεύτηκα και χρησιμοποιώ ήδη από το 2011. Την ίδια χρονιά ξεκίνησα να κάνω εξετάσεις στον πρώτο αυτόματο υπέρηχο μαστού ( ABVS 2000 SIEMENS), που τοποθετήθηκε στην Ελλάδα από τον απεικονιστή μαστού και διευθυντή μου κ. Σπύρου Λαζάρου. Η εξέταση ολοκληρώνεται απο τον τεχνολόγο με ευθύνη τήν πλήρη κάλυψη του Μαστού.

 

Κρητικού Μαρία

Ονομάζομαι Κρητικού Μαρία και γεννήθηκα στήν Αθήνα το 1990. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου τον Ιούνιο του 2009 επιτυχώς στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. με ειδικότητα γραμματέας διεύθυνσης. Παράλληλα με την σχολή μου ολοκλήρωσα και τα μαθήματα μου στον τομέα της πληροφορικής καθώς επίσης παρακολούθησα σεμινάρια στον τομέα της γραμματειακής υποστήριξης. Στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο Μαστού και Οστεοπόρωσης του ιατρού κ. Σπύρου Λαζάρου εργάζομαι από τον Νοέμβριο του 2009. Τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα ξεκίνησαν δίπλα στον κ. Λαζάρου ο οποίος με την εμπιστοσύνη του απέναντι στο πρόσωπό μου και την βοήθεια του κατάφερα να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα που έπρεπε να έχω ως γραμματέας στο ιατρείο του. Συντονίζω το πρόγραμμα τών εξετάσεων του καθημερινά. Ο στόχος μας είναι καθημερινά να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γυναίκες οι οποίες προσέρχονται στο ιατρείο μας για να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις τους είτε στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου είτε σαν διευκρίνιση προβλήματος των. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να αποτελώ κομμάτι της ομάδας, της πορείας και του έργου του κ. Λαζάρου και προσωπικά εύχομαι να συνεχίσω δυναμικά να εξελίσσομαι διπλά του.

Μπαρκαλάκη Ελένη

Ονομάζομαι Μπαρκαλάκη Ελένη και γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1990. Ολοκλήρωσα επιτυχώς τις σπουδές μου τον Ιούνιο του 2012 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, που εδράζεται στο Νομό Ρεθύμνης, με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς». Έκτοτε, παράλληλα με την επαγγελματική μου απασχόληση, φροντίζω να μένω ενημερωμένη και να παρακολουθώ σεμινάρια στον τομέα της εκπαίδευσης για τυχών καινούριες μεθοδολογικές εκπαιδευτικές παρεμβάσεις , νέες τεχνολογίες, εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας κλπ. Στο Κέντρο Διάγνωσης Παθήσεων Μαστού & Οστεοπόρωσης του ιατρού κ. Λαζάρου έχω την τύχη να εργάζομαι από τον Ιανουάριο του 2015.Είμαι το πιο καινούργιο μέλος τής ομάδος του. Τα καθήκοντά μου στο ιατρείο αποτελούν αυτά της γραμματειακής υποστήριξης όπως για παράδειγμα κλείσιμο ραντεβού, δακτυλογράφηση υπαγορευμένων γνωματεύσεων και συντονισμός της πορείας κάθε εξέτασης. Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με αρκετό κόσμο είτε άμεσα, είτε έμμεσα (π.χ. μέσω τηλεφώνου). Θεωρώ ότι ο επικοινωνιακός μου χαρακτήρας αλλά και η ενσυναίσθηση που με διακατέχει ως άτομο αποτέλεσαν καταλυτικούς παράγοντες για να ανταποκριθώ στο έργο που καλούμαι να επιτελέσω καθημερινά Ιδιαίτερα στο επικοινωνιακό κομάτι τής δουλειάς μου βοήθησαν και οι σπουδές μου και τα μαθήματα ψυχολογίας που έχω παρακολουθήσει σε αυτές. Προσωπικός μου στόχος είναι να καταβάλλω το βέλτιστον των δυνατοτήτων μου και να συνδράμω κι εγω δυναμικά μέσα από τις αρμοδιότητες που μου αρμόζουν ως γραμματέας, στην ομάδα του κ. Λαζάρου, για την οποία χαίρομαι ιδιατέρως που αποτελώ μέλος.

 

 

Το κέντρο

Το Κέντρο του ακτινοδιαγνωστή Σπύρου Λαζάρου είναι ένας one stop diagnosis χώρος που χρησιμοποιεί την πλέον καινοτόμο τεχνολογία σήμερα στο πεδίο της Πρόληψης και της Διάγνωσης των Παθήσεων του Μαστού και της Οστεοπόρωσης

Επικοινωνία

 
 

Κλείσε Ραντεβού